ul. ks. Piotra Skargi 10, Grójec
 Ratownictwo Medyczne - 999
Poradnie Specjalistyczne - Rejestracja - 48 664 93 52
i 48 664 93 53

Szpitalny Oddział Ratunkowy - rejestracja - 48 664 92 00
 Nocna i Świąteczna Opieka Zdrowotna - 48 664 93 60
 Centrala - 48 664 91 00

Produkty
Dozwolone
Przeciwwskazane
Pieczywo
bułki, chleb pszenny, lecytynowy, rożki drożdżowe, sucharki rozmoczone, biszkopty chleb razowy, świeży, żytni 
Dodatki do pieczywa
masło, jaja na miękko, jajecznica na parze, twaróg z mlekiem lub śmietaną, marmolada, miód, mięso gotowane smalec, wędliny, śledzie, sery twarde, dojrzewające, topione, jajka twarde i smażone 
Zupy
mleczne, krupniki, owocowe i warzywne przecierane, ziemniaczane czyste, na warzywach mięsnych, kostnych, grzybowych, zasmażane, zawiesiste
Dodatki do zup
bułka, grzanki, makaron nitki, kluski francuskie, lane ciasto, kluski:biszkoptowe, kasze, ziemniaki pure grube makarony, kluski kładzione, chleb
Potrawy mięsne
budynie, mięsa gotowane rozdrobnione, pulpety duszone z małą ilościątłuszczu, mięsa pieczone w pergaminie smażone, pieczone, pikantne
Potrawy półmięsne
budynie z mięsa, kasz i warzyw, risotta zapiekanki, potrawy smażone, pierogi z mięsem, naleśniki, knedle, krokiety z mięsem
Potrawy z drobiu
gotowane, budynie, potrawki pieczone, smażone
Potrawy z ryb
ryby z wody, pulpety, budynie ryby smażone, marynowane, wędzone, konserwy
Potrawy z jaj
omlety na parze, jajecznica na parze, jaja na miękko, w szklance, suflety gotowane na twardo, smażone  
Potrawy z warzyw
surowe, zozcieńczone soki, warzywa gotowane i przetarte, podprawione zawiesinami surówki, warzywa gotowane i nierozdrobnione, potrawy z warzyw 
Potrawy z mąki
ciasta zarabiane w misce, lane ciasto, kluski francuskie, biszkoptowe, makaron nitki, pierogi leniwe ciasta zarabiane na stolnicy, grube makarony, pierogi oraz naleśniki, knedle zmażone, bliny, racuchy
Potrawy z kasz
kasze rozklejone na sypko, grube przecierane kasze z warzywami, owocami, risotto smażone, kotlety zapiekane
Sosy
łagodne: mleczne, warzywne oraz owocowe na wywarach mięsnych, kostnych, grzybowych, sosy pikantne, zasmażane, zbyt tłuste
Desery
kompoty przetarte, musy, galaretki, kisiele, mleczne i owocowe, kremiki, biszkopty, surowe soki owocowe rozcieńczone i przeciery owocowe ciastka z dużą zawartością cukru i tłuszczu, czekolada, kawa prawdziwa, owoce suszone
Napoje
słabe: herbata, kakao na mleku, herbata z mlekiem, kawa zbożowa z mlekiem, mleko kawa prawdziwa, mocna herbata, napoje alkoholowe, wody gazowane