ul. ks. Piotra Skargi 10, Grójec
 Ratownictwo Medyczne - 999
 Izba Przyjęć - 48 664 92 00
Nocna i Świąteczna Opieka Zdrowotna - 48 664 93 60
 Centrala - 48 664 91 00

Produkty
Dozwolone
Przeciwwskazane
Produkty zbożowe
pieczywo jasne i czerstwe, sucharki, drobne kasze: manna, krakowska, ryż, drobne makarony pieczywo razowe żytnie i pszenne, każde pieczywo świeże, grube kasze: pęczak, gryczana, grube makarony 
Mleko i produkty mleczne
mleko słodkie, i zsiadłe, biały ser, twaróg zwykły i homogenizowany przetwory mleczne przekwaszone, sery żółte i topione 
Jaja
gotowane na miękko, w koszulkach, ścięte na parze w formie jajecznicy, jaj sadzonych, omletów gotowane na twardo i sadzone
Mięso, wędliny, ryby
mięsa chude: wołowina, cielęcina, kurczaki; ryby: dorsz, leszcz, płastuga, sola, szczupak, sandacz; wędliny: chuda szynka, polędwica, chuda kiełbasa szynkowa, wieprzowina lub wołowina (czasami zezwala się na parówki) mięsa tłuste: baranina, wieprzowina, gęsi, kaczki; ryby: węgorz, pałasz, halibut; tłuste wędliny, produtky mięsne i ryby wędzone; mięsa peklowane
Tłuszcze
mało: słodka śmietana, oleje roślinne: sojowy, słonecznikowy smietana, smalec, słonina, boczek, łój barani i wołowy, ceres, margaryna, olej rzepakowy
Ziemniaki
gotowane, gotowane tłuczone, w postaci puree frytki, wszelkiego rodzaju ziemniaki smażone, placki ziemniaczane
Warzywa
warzywa z wody, oproszone mąką, z dodatkiem świeżego masła - bez zasmażek na surowo; zielona sałata, pomidory bez skórki, marchew, buraki, kwiat kalafiora, szpinak, kabaczki, młody zielony groszek, młoda fasolka szparagowa kapusta, papryka, szczypior, cebula, ogórki, brukiew, rzodkiewki; warzywa z zasmażkami konserwowane octem
Owoce
owoce dobrze dojrzałe, bez skórki i pestek; jabłka, brzoskwinie, pomarańcze, banany, maliny i porzeczki w formie przecieru lub soku wszystkie owoce niedojrzałe; gruszki, śliwki, czereśnie, agrest, owoce suszone, orzechy
Suche strączkowe
  wszystkie są zabronione; groch, fasola, bób, soczewica 
Cukier i słodycze
cukier, miód, dżemy bez pestek, przetwory owocowe z dodatkiem cukru - kompoty, galaretki chałwa, czekolada, słodycze zawierające tłuszcz, kakao, orzechy 
Przyprawy
tylko łagodne w ograniczonych ilościach: sól, cukier, sok z cytryny, koper zielony, kminek, wanilia, cynamon  ostre przyprawy: ocet, pieprz, musztarda, papryka, wszelkiego rodzaju pikle  
Zupy
kleiki, krupnik z dozwolonych kasz, zupy mleczne, przetarte zupy owocowe, zupy warzywne czyste (barszcz, pomidorowa), zupy jarzynowe z dowolnych warzyw, zupa ziemniaczana, zupy na wywarach mięsnych, zupy zaciągane żółtkiem lub z dodatkiem świeżego masła kapuśniaki, zupa ogórkowa, fasolowa, grochówka, zupy zaprawiane zasmażkami
Potrawy mięsne i rybne
gotowane, duszone bez uprzedniego obsmażenia, pieczone w folii lub pergaminie, potrawki, pulpety, budynie smażone, duszone, pieczone 
Potrawy z mąki i kasz
kasze gotowane na sypko lub rozklejone, płatki owsiane przetarte, budynie z kasz z dodatkiem mięsa, warzyw lub owoców, lane kluski, leniwe, pierogi z małym dodatkiem mąki smażone-oładki, kotlety z kaszy, kluski kładzione, francuskie, zacierki 
Sosy
o smaku łagodnym, zaprawiane słodką śmietanką, masłem lub żółtkiem, zagęszczane zawiesiną mąki w wodzie, mleku lub słodkiej śmietance; koperkowy, cytrynowy, potrawkowy, sosy owocowe ze słodką śmietanką, majonez tylko domowy, świeżo przygotowane z dozwolonych olejów roślinnych z dodatkiem soku z cytryny (bez musztardy) ostre, na zasmażkach, sosy na mocnych wywarach mięsnych 
Desery
kompoty, kisiele, galaretki - z owoców dozwolonych; kisiele, kremy - z mleka; owoce w galaretce lub w kremie, biszkopty, czerstwe ciasto drożdżowe torty i ciastka z kremem, pączki, faworki, tłuste ciasta np. francuskie, piaskowe, kruche 
Napoje
herbata, kawa - jeżeli nie ma przeciwwskazań, mleko, napoje owocowe, soki warzywne mocne kakao, płynna czekolada, napoje alkoholowe